Tuesday, October 05, 2010

E quindi torna giù in Sicilia per sempre..


Aquest estiu, finalment vaig viatjar a un destí que feia temps que tenia en ment i que no havia trobat el moment ni la companyia adequada per a fer-lo: Sicília.

Vam volar a Tràpani, a la costa oest de l'illa i allà vam llogar un cotxe per recórrer la resta de "La Sicilia".

Trapani

Les salines de Trapani

Vam seguir camí d'Erice, un poblet situat a 14 kms de distància de Tràpani i a uns 700 m. sobre el nivell del mar. Possiblement un dels poblets més xulos que vam veure al nostre viatge.
Erice

Erice


Castello di Venere
Després vam continuar camí de San Vito lo Capo, un poblet molt bonic on vam menjar el típic Cuscús amb peix i verdura.

Pròxima parada...Palermo, una ciutat caòtica, vella i amb un tràfic que no es pot descriure amb paraules, però sí en sensacions. Fantàstic pel conductor encara que....Uff! Ufff, Ufff! Palermo em va agradar moltíssim, segurament hi ha persones que no voran la seua bellesa, però com tota Itàlia...em fascina! Molt d'ambient a la nit a les seues placetes i carreronets plens de restaurants i bars.


Palermo
De Palermo vam decidir que Corleone era una visita obligada. Sóc una amant de les pel·lícules d "El Padrino" i no podia deixar escapar l'oportunitat de visitar la ciutat d'on va eixir Don Vito. Vam preguntar a un parell de persones com arribar, i tots ens feien la mateixa pregunta, "per què volíem anar allí?" Era un poc complicat i violent explicar-ho, però a la fi vam arribar, la veritat, que llevat de fer-se la foto a l'entrada del poble, no hi havia molt més a veure ja que el museu antimàfia estava tancat.

Corleone
Vam deixar la costa oest i ens vam dirigir cap a l'est, la nostra destinació era Taormina, però abans volíem anar fins a Messina i veure la distància que separa l'illa de la península, apenes 3 kms. Sé d'una persona que es va quedar amb les ganes de creuar l' Stretto di Messina, jeje.
Stretto di Messina
...i finalment vam arribar a Taormina, o millor dit a San Alessio que és el lloc on teníem l'hotel.

San Alessio

Taormina va ser un dels llocs on més gent vam veure, diuen que és on va tota la "jet set" italiana a estiuar i així era....Era impossible trobar aparcament a tot el poble!!!
Taormina
Dalt d'on teníem l'hotel hi havia una carretera estreta i plena de curves que portava fins a Forza d'Agrò, un poble d'uns 900 habitants i que estava a uns 450 m d'altura. Com li diria al meu amic Marquinhos...és com Bocairent, què bonic! fins i tot hi havia el convent de Sant Agustí, una església on vam gaudir d'un concert únic i la Ronda Sud, jajaja. Aquest, però tenia castell!! Després d'haver estat allí vaig descobrir que aquest poble és el que a la pel·lícula de "El Pardrino" és el que apareix i fa el paper que és Corleone.
Carrers de Forza d'Agrò

Forza d'Agrò

Forza d'Agrò
Abans de deixar aquesta part de l'illa volíem visitar l'Etna, bé, aquesta va ser una de les raons d'anar a Sicília. Donava impressió veure la lava per damunt les cases soterrades després de les últimes erupcions als anys 2007 i 2008. L'Etna té 3.300 metres i està actiu constantment i així ho verifiquem.....Vam arribar a migdia i vam accedir per la zona nord, per Linguaglossa. Vam començar a pujar i vam arribar a uns 2.500 metres d'altura, malauradament se'ns va fer tard i vam tindre que baixar, així que està pendent tornar por poder fer el pic.
Etna

Etna

nero

a 2.500 metres
L'últim dia vam anar a Agrigento, a la costa sud de Sicília, vam visitar el Valle dei Templi i ja de camí de tornada a Trapani vam parar a l'Scala dei Turchi, una platja que està davall d'un penya-segat.


Agrigento, Valle dei Templi



Agrigento



Scala dei Turchi



Scala dei Turchi

I ara....fins el proper viatge....