Friday, April 04, 2008

Beijing 2008: The Olympics

Ni hao!!
Per fí va arribar la primavera i amb aixó el nostre esperat Spring Break. Aquesta vegada vam decidir canviar la calor del Carib pel fred de Xina...Beijing...allà anem. En un principi pensavem anar a les illes del Carib, en concret a Trinidad & Tobago, la terra de Russell Latapy. No sé per què, però des de vaig viure a Edinburgh a l'any 1999-2000 tenia posat al cap que hi volia anar, potser va ser l'influència del futbol i de l'equip dels meus amors, l'Hibernian. Finalment, vam analitzar la situació i vam pensar que millor Beijing, Pekín per nosaltres. Aquest any es celebren els JJOO i què millor oportunitat que aquesta...així que vam posar rumb a la llunyana Xina. Yeahhh, I'm so excited!!!!

L'avió eixia divendres a les 12 del migdia, però com no??? Una tormenta de neu va ser el nostre acomiadament d'Illinois, i abans d'enlairar-se vam estar 4 hores sentades dins l'avió a la pista de despegue...Després de 17,30 h de vol, vam arribar a Pekín.



A l'hora de passar per l'aduana...Anna! Mira, Miss Zambia!!je, je...

Primer dia: Ens vam despertar a les 3:30am i el mateix durant els propers 3 o 4 dies, així que el primer dia vam anar a la Gran Muralla, van anar fins a Simatai, lloc recomanat a la nostra guia Time Out Beijing...i què millor que fer-nos 10 kms de hikking (de caminata)??


Uff Anna, hem de pujar per ahí??? i 10 kms?


Just Im-pre-ssi-ve!!

Aquestes dones ens van acompanyar durant unes 3 hores de les 4 que durava la caminata. Eren de Mongòlia i a la fí sols ens volien vendre unes postals. No ens hi vam poder negar, clar, considerant que van anar estirant d'Anna per ajudar-la a pujar per aquells escalons. Aquest estiu ens tindrem que posar en forma amb el Grup de Montanya...


Després d'aquella carta anònima de l'any passat, ja, ja, ja...potser que el personatge que la va enviar tinga un poc més d'enveja...sí, mira! ara estem a la Gran Muralla!!





I va arribar l'hora de eixir per la nit i anar a la famosa Òpera de Pekín.




La primavera ja ha arribat i ací tenim una foto d'un arbre en flor al Summer Palace.

Summer Palace



I per supost...gent fent Taichi.



Anna...ja no tens fam, veritat?? Je, je...

Després del Summer Palace vam anar a la Forbidden City o Ciutat Prohibida.




...I després, visita al Temple of Heaven.



Vista del Hutongs de Beijing des de la Drum Tower



Passeig amb Pedicab pels hutongs de Beijing.

Ens van convidar a entrar a aquesta casa típica dels Alleys de Pekín i la dona ens va convidar a un te.

I per fí...vam agafar un taxi i vam anar fins al Olympic Nest, a l'Estadi Olímpic on tindrà lloc la ceremònia d'inauguració dels JJOO 2008, 8-8-08...número de la sort a Xina.



No ens podiem apropar més, ja que encara està tot en obres i aquestes fotos van ser molt difícils d'aconseguir, ja, ja, ja...per damunt de montons de terra d'obres...algú ens va fer més d'una foto de les nostres piruetes.




I dseprés, camí de la Plaça de Tiananmen, quí no recorda aquells tanques per damunt d'aquells innocents estudiants??

Era graciós caminar pels carres i veure com tothom ens mirava i de tant en tant ens deien Bye, Bye...i algúns d'ells ens van demanar fer-se fotos amb nosaltres, primer a Anna al Summer Palace i després a mí aquest xic al Tiananmen Square.


Hello Mao!!


I quan arriba la nit...jo soc Baraja i després de sopar a l'hotel, què millor que un cocktail i unes classes de Mandarí.


Visita al Beihai Park, al centre de Beijing.










Ummmm, una Coca-Cola Xina!!!






I després vam anar al Lama Temple. No vam veure res estrany, cap mesura de seguretat més que a altres llocs. Després de les notícies que vam llegir a internet o vam veure a la tele des de Lassa, semblava ser que els monjos d'ací estaven ben tranquils.





I els dos últims dies vam anar a un lloc que es deia Chengde. Estava a 4 hores en tren des de Pekín, a la Província de Hebei. Allà es troba el Mountain Resort, on els últims emperadors de la Dinastia Qing passaven els estius ja que està a les montanyes i fa més fresqueta. És la Baqueira Beret de la Xina.



I què fred vam passar, dos dies ploent i a l'endemà quan vam despertar ho vam veure tot nevat, altra volta!!






I la nostra guia Jacky!! Sí, sí com sona, com un nom de tio, però li vam explicar que el de xica és Jackie, je, je...i el seu nom xinés era Xao Lí. Tenia un nivell d'anglès...què bueno, feia por la tia!!! Menys mal que ella parlava anglès...

Doncs és tot, Anna té la resta de fotos, a veure si me les passa...i a veure Opo' no sigues molt crític...que ja em faràs la visita si....
Zaijien!!!