Wednesday, January 09, 2008

Happy New Year from Mexico D.F. and Chiapas

Finalment vam passar els nadals juntes...Anna viatjava al D.F. via San Antonio (Texas) i jo via Zacatecas, en el cor de Mèxic. Jo vaig arribar a les 10 del matí i Anna a l'una de la nit, així que quan vaig arribar a l'hotel em vaig gitar, després vaig sopar a l'hotel i em van convidar a compartir taula amb una parella de Brazil, Eduardo i Andrea. El viatge va començar el 23 de desembre i tornariem a Chicago el 4 de gener, just per celebrar Reis i l'aniversari d'Anna.

Encara que ho semble, no estem a Madrid, és la Cibeles de Mèxic.



El policia fent la seua feina com Déu mana: jugant una partideta de cartes davant de tothom.



Els indígenes "performing" a la Plaça del Zócalo.


Palau de les Belles Arts


Anna a la Plaça Garibaldi



Visita obligada a la Basílica de la Verge Lupita o Guadalupe i després de la visita un chupito de Tequila amb la benedicció de la Verge.

El dia nadal vam anar a visitar les piràmides de Teotihuacán, primer vam visitar la piràmide de la Lluna...


Stop! No és el que sembla...ja sé que aquesta foto pot donar peu a molts comentaris pel poble, però feia vent i la camisa va fer un moviment estrany...


I després vam visitar la piràmide del Sol...i ens vam deixar tota la energia negativa que ens han donat ultimament en la cima...implorant als Deus...




Museu Antropològic, em va semblar la visita més interessant de tota la ciutat de Mèxic.








I Boxing Day o el dia de St Esteve o segón dia de nadal el vam passar a Cuernavaca i Taxco, visites obligades per recordar el viatge els nostres pares al 81 i també per fer les nostres compres de Reis, Taxco, la cuna de l'argent...



Hotel Cortés a Cuernavaca...ja,. ja, ja...a no! El palau que tenia l'amic Hernán Cortés a aquelles terres. I és que no vivia malament!

I un xicón amb la samarreta del València a Taxco...i és que era com estar a Casa, a Bocairent. Taxco era una mescla entre Altea i Boca.


Dos campanars enlloc d'un, però el que és el poble...igualet que Bocairent!




No comments, bon nom per un negoci de venda de pollastre a l'ast...I el dia 27, el cumple de Manolo, després d'estar a Coyoacán visitant la casa de Frida Kahlo i Diego Rivera vam agafar una pesera (un mini-mini bus) i vam anar a Xochimilco.

I per supost ens va tocar la barqueta amb la super -estanquera! que ara no séque he fet, però ha desaparegut la foto, ja, ja, ja!



Un altre bon nom per al negoci de pollastres a l'ast.
I quan vam tindre prou de la ciutat de Mèxic, vam posar terra pel mig i vam agafar un vol que ens va portar des de Toluca a Tabasco, concretament vam aterrar a la ciutat de Villahermosa. Des d'allà vam agafar un autobús fins a San Cristobal de las Casas i vam tardar 7 hores més a banda d'un hora de vol....flipa!
L'endemà d'arribar a Chiapas, vam anar al Canyó del Sumidero, que és l'escut de Chiapas i alà vam veure algún que altre cocodril...




El viatge en barca era de 35 km d'anar i 35 km de tornar.



Sí, sí...el que es veu al fons és un cocodril...



San Cristòbal de las Casas, molt bonic i molt bon ambient de gent jove tde tot el món.



I pel carrer, camí de l'hotel, vam veure aquesta pintada!!

Un altre dia vam anar fins a San Juan de Chamula, un poble on tota la gent que viu són indígenes i parlen la llengua tzotzil, allà vam visitar l'esglèsia, una mena de religió evangelista molt lligada amb el moviment Zapatista, que crec que vaig a fer-me d'eixa religió. Vam entrar dins l'esglesia i estaven tots bevent una begda alcohólica i al mateix temps entraven caixes plenetes de botelles de Coca-Cola i Mirinda (se'n recordeu de la Mirinda?)...així que es pegaven cada "lingotasso" que pa' què! S'imagineu el dia de Sant Blai a la misa amb els gots de cubalitre, les botelles de Ron, Whisky, ginebra, vodka, herbero i les botelles de 2 litros de Coca-cola, Fanta, etc per fer Botelló? ja, ja, ja... Segur que aniria més gent a la misa!










I a l'excursió a Chamula vam conèixer a David, d'Itàlia i a Linda d'Alemania, amb ells vam sopar a l'arribar a San Cristòbal i uns dies més tard quan vam tornar a coïncidir a Palenque. Tot va començar amb una conversació sobre Gianni Bugno, ja, ja, ja...total, que tots erem uns enamorats del ciclisme.



Camí de Palenque, vam parar en Agua Azul i Misol-Ha. I és que l'aigua era blava, blava.







I vam passar la vespra de Cap d'Any a Palenque, com bé va dir Opo, una nit especial a un lloc molt especial, Palenque. Per cert Opo'08, ja em diràs que van dir a Milenio 3 sobre aquesta ciutat.







I si Javi veu açò, podría condirerar canviar el nom a l'òptica, ja, ja, ja...

Sopar de Cap d'Any a les 8.30 de la nit!

Dia 1 de Gener 2008,cumple de Manolo pare, Leslie avi, Noemí, etc...la gent de ressaca de girat-se a les tantes a Bocairent, Sevilla, etc...i a nosaltres ens va tocar el despertador ales 5 del matí per pegar-nos una dutxa i anar-se'n a la Selva Lacandona.
En teoria el Sol estava fora, feia calor i quan portavem un hora de camí per la selva, va començar a ploure a lo bèstia...i encara ens quedaven tres hores de caminata Wow Hoo. Al nostres guia li deien Pancho López i quan va començar a ploure ens va dir que eixien "las culebrtas y el león" i així va ser, menut serpón quer ens va eixir, super veninós...però el vale nt Pancho, va agafar una branca i amb dos palos la va matar....menys mal que el lleó no el vam veure.

Anna va caure no 1 vegada, ni 2, si no 3 vegades dins d'aquest riu...menys mal que la motxileta amb el passapot i el valuós DS2019 no es van mullar!!!!





Pancho López



Quan vam tornar a la nostra cabanya en mig de la selva, aquest és l'estat en que vam tornar.



La nostra cabanya al fons.
Vam anar a Yaxchilán que està a 148 km de Palenque. Allà vam agafar una barca al Riu Usumacinta que separa la frontera de Mèxic amb la de Guatemala. Després de 22 kms en barca vam arribar a les ruines.




Sermbla una cara , però aquesta formació està feta per termites.


Vesprada a Bonampak, allà ens vam tornar a trobar amb David i Linda, després a la nit vam sopar al restaurant Las Tinajas de Palenque.


L'endemà, vam agafar un bus fins a Villahermosa i d'allà un avió a Toluca i després al D.F. I l'endemà cap a Chicago: Homer, sweet home! Què fred vam passar a Mèxic! Pròxim destí..... New York, New York al febrer!

El cap de setmana, el dia 6 era l'aniversari d'Anna, així que vaig passar el cap de setmana a Rockford. Victoria, una dona de Madrid que viu allà amb la seua família, ens va convidar a una festa de Reis a sa casa, després vam celebrar el cumple d'Anna. Moltes Felicitats. M'alegre d'haver fet aquest viatge amb tú. Gràcies!!!!







Informaré proximament from LENNY KRAVITZ's concert on the 26th!!!